Rabu, 4 Disember 2013

Cuti ~

Assalamualaikum readers :')
dh lme xbkak blog nieh , huh , *ngeluh jer keje -,-
sedih kan lgu blog nieh ? :'( mcm teringt knangn lme jer ...
tp knapa ? errr , just nonsense !
kwn2 aq smua dh busy dngn keje msing2 , aq ? busy lyn karenah adek aq kat rmah -___-
so bored , melainkan klo mak aq dpt belikn novel bru untuk aq ! thu x ? dlm mse 4 hari je , aq boleyh habiskan bce 1 novel tebal , klo sebulan ? OMG :O ptut lah mk aq xsnggup nk belikn aq novel bru ,, hmm , tired with all this nonsense things ~
aq xsbr nk cpt2 blajar kereta n dpt lesen , bler dh dpt lesen , rse kurng siket beban , huh ,
aq brhasrat sngt2 klo spanjng cuti SPM nieh , aq bleyh berubah O:)
skurng-kurngnya jdi baik n lebih baik , selain tuh , aq skang nieh dh pandai ngada-II minta bpk aq belikan "makeup" , but you know what he said ? He always say "NO" ! -_-
seumur hdup aq lah kan , aq prnah sekali jer pkai makeup , itu pon just bedak n gincu , msetuh ad kenduri kahwin n aq msih kecil lgipon bpk aq xtau ,,
bler aq tngok orng laen brsolek , aq rse mcm nk cube jer , tp xprnah ad peluang , erhh , knapa ?!
aq xtau pon mcmne nk gne semua alat solek tuh ! but , hmm , nevermind , skang yg paling penting , aq rse hdup aq slepas SPM dh mcm xde hala tuju jerk ....
knapa ika , knapa ?! ah , emotional sngt lah aq ~ ntah pape ,
aq cume dpt pegi brcuti seminggu jer dkt phng n melaka , tp adek aq dpt pegi Langkawi , ini tidak adil !
erhh , xpelah , mungkin xde rezeki kau ika ,
skang nieh.....
aq rse mcm kesunyian , aq rse mcm , mcm ,,, teringin nk partner yg sntiasa memahami aq n bleyh trima diri aq seadanya :( yg penting partner nieh , bkn mcm "EX" aq !
Kata orng ,
"Cinta sejati tak perlu dicari kerana cinta itu akan datang sendiri dari hati yang ikhlas,
Cinta yang dicari pasti tidak akan kekal abadi"
wauu , sjak bler aq dh pndai nk brjiwang dngn ayt puitis mcmnie ? :O
Hmm , well , smpai bler aq nk tunggu ? that's okay :'D
akan setia menanti sebuah cerita tentang "CINTA" yang lahir dari sebuah hati yang ikhlas untuk mencorak pelangi dalam kehidupan ini .....
arghhh , pengaruh novel smua nieh ! sdh2 lah ika , terima knyataan dunia novel xkan prnah jdi dlm dunia realiti yg kau tngh jalani nie... -,-"
btw , ini gmbr aq mse cuti :D
poyo kan muka ? :\
it's okay , aq memng poyo :D :P
oke ke ? klo burok jujur jer , xpyh nk kalis-II, :P
"Jujurlah sayang ,
aku tak mengapa ,
biar semua jelas tak berbeda "
muahaha :*
tdur lmbt lgi harinie ,
k lah , bubbye , night-II ! ;D


Selasa, 9 Julai 2013

Just For You ! ^_^

Hai zana ! :D Assalamualaikum,erhh , kta mcm maen blas2 surat jer >.<

zana ,

aq ta tau nk ckp mcmne , semua yg kau bgi kat aq sngt brharga bgi aq :') Dri drjah 6 kan kta kawn ? so dh 6 thun lah :D dri drjah 6 aq suka tngok tulisan n lukisan ko , *aq jujur nieh >.< ko memng kreatif , *jngn kembng ye :P ingt x ko kan pernah ajr aq lukis gmbr monyet tuh ? haha :D
aq hrp satu hari nnti ko dpt kejar impian n cita2 ko ;) memng birthday kta selang 2 minggu jer ,ad jodoh >_<

zana,

psl si H tuh , ko xyah lah nk fikir T^T kesian aq tngok ko , yelah , dulu aq , aq rse brslah plak kat ko , klo lah aq x doa yg aq hrap aq xsme klas dngn die , mungkin ko xkan sme kelas dngn die atau mungkin aq join kelas korng n die duduk sbelah aq , xdelah buat ko tension :\ sorri :( aq pon xtau smpai bler kta nk jdi mcmtuh , xkanlah setiap kali jumpe ko dpn die nk buat xknal ? xrapat ? hmmm , aq rindu time aq boleyh rapat dngn kau T^T Aq hrap xkan berkekaln lah mcmnieh ,,

zana,

ko xrse ke aq plak yg buat karngn nieh ? aq sbnrnye dri dulu suka beli kicin yg sepasng :)
psl aq ad tngok kat tv >.< klo ad sepasang , satu kte pegang , satu lgi bgi dkat sahabat , kau lah sahabat aq :D ko tau x , aq syng ko sngt :* sbb kau lah sahabat aq yg slalu buat aq happy , gelak mcm orng gila setiap hari , even dlm sms pon :P aq xsngka plak si H tuh bleyh xingt lngsung tarikh tuh, aq ingt dia lah kwn aq yg first wish kat skolah , tp .... Fyqaa yg first :') thanks jgak ye fyqaa , ain yg xrpat sngt dngn aq pon bleyh ingt , wish siap kasi hadiah lgi , terima kasih ain :'D syera kasi hadiah doa :D
tp si H ,, aq xmnghrapkn hadiah pon sbnarnya :X
cukuplah sekadar ko ingt , xwish pon xpe ;)

zana,
Terima kasih sekali lagi sbb buat aq happy smalm , comel sngt kotak bear tuh , ko nk tau x ? aq lebih suka hadiah ko dripada hadiah yg si H beli mhal2 tuh , sbb ap ? sbb ko buat sndiri kotak tuh just untuk aq , ko jahit sndiri untuk thun lpas >_< itu lebih brharga bgi aq , hasil buatan kawan baik aq :D
thu x ? mse aq tulis kad untuk ko pon aq rse nk nanges , mse bce surat dri ko pon aq rse nk nanges :'(
janji dngn aq eyh ? lpas abis SPM , kemana pon ko smbung blajar , kta jngn loose contact okayy ? klo aq tkar no or pape , aq inform ko kat fb ;) ko pon sme tau !

zana,
btol lah ckp ko , 50++ yg wish aq , arghh , bngganya >_< *riak seyhh :P
aq memng doakn yg terbaek untuk ko , klo ko xsuroh pon memng aq doakan :) aq nk minta maaf klo aq ad buat slah kat ko slama nieh , aq thu , aq msti dh bnyk saketkan hati kau kan ? :( *blom raya lgi >.< it's okay :D
ko jge baek2 ye hadiah yg aq kasi kat ko tuh , simpan lah brng2 yg brharga bgi kau dlm tuh ;)
sbenarnya bnyk lgi aq nk taip , tp , seperti yg aq ckp sbelum nieh , aq bkak blog jer , idea semua ilang , tp nieh dh kira pnjang kan ? :O boleyh dpat A+ x krangn aq ? ^_^ *poyo jer ... aq bru tkar lgu blog arini , comel xlgu blog tuh ? aha :D
:: Keanak-anakan :: :P
aq harp kta boleyh jdi mcm Doraemon n kwn2 die , even selalu brgaduh , dieorng still kawn n rapat ;-D

$3|@m@7 menyambut BULAN R@m@|>4@2 ! *merepek jer aq tulis ,
selamat berpuasa , jngn ponteng tau :P
aha :D
bye Zanariah Bt Mohd Amin

#surat xrasmi yg xberapa xrasmi ^_^

Khamis, 20 Jun 2013

Trip to Persada :D

Assalamualaikum pada spe yg bce nieh :)
semalam khamis ,20.06.2013, kelas kami , 5 cerdas n 5 cekal ada lawatan ke Persada johor :D
best dpt luangkan mse dngn kwn2 , terutamanya Zanariah n Fyqah ;) Mereka sngt awesome (y)
k lah , lpas blek persada pon bnyk luangkan mse dlm kelas dngn pelajar 5 cerdas ,
Ini mse dlm bas ,
 Diana n Farina :D
Jerebu kan ? :(
 Ini antara yg kami dpt disana ,
Fifi ^_^
 Fifi n Qurratu :D
Random ^^"
Kami <3 berpurdha ? akn dtng mungkin ? insyallah :3
 Fifi ~
Qurratu ~
Mereka sngat sporting n awesome :D
 Handfone aq , -__-
spe snap ? hoho , it's okayy :D
comel kan patung tuh ? kan kan ? >__<
This is my family at school :D
thun nieh last brsama mereka :\
akn merindui saat ini :'(
Mereka semua muka bakal dpt 10 A+ n 9 A+, aminnn ~ ^__^
yg tngh2 , comel2 tuh , guru kelas kami , puan Fathiah :*
cikgu sngt sporting (y)
Kami pelajar 5 Cerdas , 2013 , SPM candidate's ;)

Rabu, 29 Mei 2013

Cuti (y)

Assalamualaikum w.b.t ..... :)
sbelum tuh , selamat bercuti korng !
korng brcuti kat mne? msti best kan , kte brcuti dkat dlm negara jer :3
maen air....
xtau nk ckp ap , awesome tuh , boleyh lah ..(\/)..
aq bukan tulis nme pakwe oke :P
Itu yg aq tulis :')
Hah , aq tau aq dh gemokk , xyah bising :P

My big family :'D someone missing hear ,
abng aq xde , die pegi gym mse nieh :P
Even siblings aq kdng2 mnjengkelkan ,
nk buat mcmne kan ? Air yg dicincang tidak akn putus .
kbye :*



Rabu, 20 Mac 2013

Selamat Malam H/w :')

Huh , tajuk mcm suspens jer kan , pnat cari lagu niehh >__<"
H/w all done ^__^ hi ! ap nk ckp nie erk ??
Arini aq xdpt turun dngn zana :\ bpk aq amik O__O
haishh , bru ingt nk turun -____-
esok keputusan SPM kluar kan ? Amacam kakak-2 n abng-2 yg SPM thun lpas tuh ? ^^"
thun nieh aq plak SPM :O
takut seyhh T^T
insyallah , aq cube buat yg terbaek :)
nk tau x ? keputusan kte ad peningkatan , hopes smpai SPM ad peningkatannya :')
nk sngt keputusn yg terbaek , err , memng lah kan , spe jer yg nk kputusn yg teruk ? =_=
Sudahlah , mata pandaku sdah mula terserlah ~
time to have a beauty sleep ~ *ceyhh , poyo jer ayt :P
tp sbelum tuh solat tuh jngn tinggl plak , tkot2 esok pgi xbngun plak , ;D
Night n Assalammualaikum readers ;)
#Sleep well n see u in my dreamland :DD

Jumaat, 15 Februari 2013

Holiday ~

Hyep blogger ! :)
lme gler kott x bkk + update , see this ! aq bnyk hw , but it's okay , tension sikit ~
thun last kan ? :D so , mcmne holiday korng ? aq , xbest kott -__- tp mse blek kmpung best , jumpe sepupu trsayng <3 gler2 jer >__<
Aq dh lah sukahati jer tdo bilik pngantin, jngn mrah sudah , pngantin lme kott :P
tngok nieh ,

katil tuh mse kteorng dtng memng xterurus oke :P
Hmm , oke , actually , bnyk lgi gmbr , tp , mlas lorh , lappy lag jer keje , =,=
sepanjang cuti nieh kwn2 aq xde pon yg contact kan ? busy eah :3
bosan kott , nk mulakan mesej , tp , xtau nk ckp ap , maafkan saya >__<
Terserlah muka poyo aq , tp sbelah aq tuh lebih poyo :P
ini time bler ? aq pon lupe :P
ya sdah ~ bye ! :3
 lgu nih dh famous kan ;)



Isnin, 7 Januari 2013

Hye 2013 , Hye SPM :)

Assalamualaikum :)
Thun dh bru , azam pon kna bru kan ? thun nie aq SPM , mcm xpercaya jer :')
skejap mse brlalu , hmm , hope i can make my parents proud of me n hope jgak , cita2 aq trcapai :D
spe thu cita2 aq yg sbenar ? :O biar aq sorng jer yg thu :3
well , setiap hari , brtimbun kerja skolah , n ap yg aq buat ? selesai kan 1 per 1 supaya xtension , dh siap , lega dh :D but harini , seriusly bnyk yg mngatasi bnyk , erkk , still ad lgi 1 kimia , latihan yg xphm , but , aq akn cube belajar sndiri ^__^ aq nk pastikan addmath ad dlm result SPM aq nnti -_-
tiada siapa yg akn gugurkan addmath aq ! :)
insyallah boleyh punye buat , pray for me :')
bye ~__~
smbung buat h/w maybe ? :)
btw , cantek x orng game aq ?
smpat seyh maen game >__<
ciri2 pelajar cemerlang !